2018/06/18

Nohavicova Ostrava | MS Deník

Nohavicova Ostrava. Příznivci geocachingu se sešli v centru města
moravskoslezsky.denik.cz




Hráči geocachingu se v pondělí odpoledne sešli na Masarykově náměstí v centru Ostravy. Završili projekt pojmenovaný po písních Jarka Nohavici.

Iniciátorkami pondělního setkání byly dvě hráčky geocachingu Ewa Jelinek​ (zgrzewa z týmu M+Z) a Marta Bukáčková (buk_m).

Společně už před třemi lety rozjely projekt tématických keší, které mají něco společného s Ostravou.

"Rády se pohybujem v přírodě i ve městě a už několik let hledáme ukryté keše (skrýše ve hře geocaching - pozn. redakce). A protože v Ostravě zpočátku mnoho keší nevznikalo, rozhodly jsme se i pro ostatní kačery, další hráče geocachingu, nějaké založit. Ale takové, které budou nějak tématicky propojeny, budou souviset s Ostravou a budou vycházet pravidelně," vysvětluje Ewa Jelinek.

A podařilo se.

"Obě máme moc rády písně pana Nohavici, a právě ty jsou s Ostravou neodmyslitelně spjaty, takže to nakonec byla poměrně jednoduchá a rychlá volba. Nově vzniklé keše ponesou jména jeho písní," dodává Marta Bukáčková.

Každý měsíc tedy vytvořily dvě nové skrýše, ve kterých byla vždy nahrávka, text jedné z písní a nějaká šifra, více či méně spjatá s písněmi, která vedla k vyluštění finálních souřadnic.

Takto série běžela víc jak rok a půl a za tu dobu vzniklo po Ostravě 35 tématických keší.

"Dnes jsme se sešli s příznivci této série, někteří přijeli až z Prahy, abychom tuto sérii ukončily. Všechno jednou končí, my na této sérii posbíraly zkušenosti a těšíme se, až budeme vymýšlet pro Ostravské kačery zase další věci," uzavírá povídání Ewa Jelinek.

Zdroj: https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/video-nohavica-ostrava-priznivci-geocachingu-se-sesli-v-centru-mesta-20180618.html